Kimchi jjigae on bae đ ja Wilma nolo fangirl
Arvaa mikĂ€ kimchi jjigaessa on parasta? Aivan kaikki đ Se toimii tĂ€ydellisenĂ€ tuhtina aamupalana tai vaikka lisukkeeksi grilliruuan kanssa (ehkĂ€ ajattelen grilliruualla Korean BBQtĂ€, emt đ ). Valitettavasti kasvisversiota tĂ€stĂ€ en suosittele. Kokeiltiin, ja on pakko sanoa, ettĂ€ pekoni tuo sitĂ€ jotakin tĂ€hĂ€n ruokalajiin.
NykyÀÀn, kuten ehkÀ arvata saattaa, suurin osa ruokainspiraatioistani tulee Aasiasta, ja varsinkin korealaisesta keittiöstÀ. Korea tuntuukin olevan lÀsnÀ nykyÀÀn kaikkialla ja kaikessa muodossa. Viikonloppuna kÀvin risteilyllÀ Tukholmassa ja minua huvitti, ettÀ kirjakaupoissa esille oli nostettu korealaiset keittokirjat, H&M:ssÀ taustalla soi BTS:n J-Hopen soolobiisit ja Sephorassa oli erillinen hylly, jonka yllÀ oli suuri kyltti, jossa luki Korean beauty.

Nyt kun olemme osoittaneet Korea fangirliyteni, jatketaan itse ruokaideoiden pariin đđ
êčìčì°ê° - eli Kimchi Jjigae. Varoituksen sanainen - tĂ€stĂ€ tulee sitten tulista đ„đ„đ„
Ainesosat:
- 400g kimchiÀ mehuineen
- 200 g porsaan kylkeÀ
- 1 sipuli
- 1 - 3 tl korealaista chilirouhetta
- 5 valkosipulinkynttÀ
- 1/2 tl inkivÀÀrimurskaa
- 2 kuppia vettÀ
- 1 - 2 rkl gochujangia (riippuen siitÀ, kuinka tulista haluat jjigaesta)
- 1 pkt tofua
- 2 kevÀtsipulia
- suolaa ja pippuria maustamiseen
Leikkaa porsaan kylki ja tofu suupalan kokoisiksi. Jos kimchisi on kokonainen, leikkaa myös se paloiksi. Leikkaa sipuli puolikkaiksi renkaiksi ja valkosipuli ohuiksi viipaleiksi.



Paista sipulit ja kylki pannulla, kunnes sipulit ovat kuullottuneet ja kylki vaihatanut vÀriÀ. LisÀÀ joukkoon kimchi mehuineen.
Kun kimchi on lÀmmennyt ja maku on alkanut siirtyÀ lihoihin ja sipuleihin, mausta seos pippurilla, valkosipulilla, inkivÀÀrillÀ ja suolalla. Kaada pannun sisÀltö kattilaan ja lisÀÀ joukkoon gochujang. Sekoita se hyvin muiden aineiden joukkoon ja lisÀÀ sen jÀlkeen vesi.
Anna padan pulputella kannen alla keskilÀmmöllÀ kaksikymmentÀ minuuttia. Sen jÀlkeen lisÀÀ pÀÀlle viipaleiksi leikattu tofu, ja anna padan hautua 5 minuuttia lisÀÀ. Tarjoile suoraan lÀmpimÀnÀ ja ripottele pÀÀlle hienoksi leikatut kevÀtsipulit.
Kunnes kevÀt etenee pidemmÀlle, tÀllÀ ruualla pysyy lÀmpimÀnÀ.
HyvÀÀ kesÀnodotusta kaikille!



Kommentit
LÀhetÀ kommentti