Inkivääriä flunssaan (sekä parsakaalia ja naudan minuuttisuikaleita) - eli aasialaistyylinen lihakastike
Joka kerta, kun flunssa on iskemäisillään, tulee tämä resepti tarpeeseen. Alkuperäinen resepti on blogista Savory tooth.
Rakastan tätä ohjetta. Sitä voi muutella niin monin tavoin - vaihtaa riisin nuudelin, lisätä kasviksia, mitä vain! Ohje on täydellinen itsessään, mutta alla on flunssan ehkäisy-/karkoitusideoita ;)
Ainesosat:
Koska halusin jatkaa annoksia lisäämällä kasviksia, aloitin pilkkomalla parsakaalin nuput ja kaalin suupalan kokoisiksi.
Rakastan tätä ohjetta. Sitä voi muutella niin monin tavoin - vaihtaa riisin nuudelin, lisätä kasviksia, mitä vain! Ohje on täydellinen itsessään, mutta alla on flunssan ehkäisy-/karkoitusideoita ;)
- 300g minuuttisuikaleita naudasta (Atrian oma on täydellinen tähän tarkoitukseen)
- keskikokoinen parsakaali
- 1/2 kuppia lihalientä (kasvisliemi käy myös hyvin)
- 2 tl valkosipulimurskaa
- 2 rkl maissitärkkelystä
- 1 rkl rypsiöljyä
- (Lisäksi voit jatkaa ruokaa mm. puolikkaalla pienellä kaalilla, suikaleiksi leikatulla porkkanalla, paprikasuikaleilla sekä puolikkaalla kesäkurpitsalla ilman siemeniä, puolikuiksi leikattuna)
- 1/2 kuppia soijakastiketta
- 1/4 kuppia ruokokidesokeria
- 2 tl maissitärkkelystä
Koska halusin jatkaa annoksia lisäämällä kasviksia, aloitin pilkkomalla parsakaalin nuput ja kaalin suupalan kokoisiksi.
Pilko myös muut haluamasi kasvikset tässä välissä. Itse käytin valmista wokmixiä, joka löytyi kasvisosastolta.
Lisää suurelle tai wokpannulle tilkka vettä ja anna sen lämmetä lähelle kiehumispistettä. Lisää joukkoon kaali ja parsat (mahdollisesti useammassa osassa, jotta kasvikset pääsevät pehmenemään muuttumatta kuitenkaan täysin lötöiksi). Muutama minuutti on tarpeeksi.
Sillä välin kun kaalit pehmenevät, pyörittele naudansuikaleet maissitärkkelyksessä. Varmista, että olet valuttanut pois ylimääräiset nesteet, jota paketissa on, jotta suikaleet peittyvät tasaisemmin.
Kun kaalit ovat pehmenneet, ota ne hetkeksi pois pannulta syrjään. Lämmitä pannulla rypsiöljy ja kun pannu on kuuma, lisää joukkoon lihasuikaleet. Jos sekoitit lihat tärkkelyksen kanssa kulhossa, älä kaada lihoja pannulle, vaan nostele ne, jotta ylimääräinen tärkkelys ei turhaan päädy pannulle.
Kun lihat alkavat olla kypsymäisillään, lisää loput raa'at vihannekset. Itse pidän aasialaistyylisistä ruuista, joissa kasvikset ovat hiukan pehmenneet, mutta joissa on vielä purutuntumaa.
Sillä aikaa, kun odotat lihojen kypsymistä, sekoita kulhossa kaikki kastikkeen ainesosat. Kun lihasi ja kasviksesi näyttävät kypsiltä, lisää kastikeseos joukkoon, ja anna sen lämmetä ja keittyä kokoon. Kun ruoka on valmis, lisää vielä joukkoon kaalit. Jos ne ovat kerenneet kylmetä, wokkaa pannua kunnes kaalit ovat taas lämmenneet. Muista sekoittaa hyvin, jotta kastike peittää tasaisesti kaikki suupalat.
Tämä ohje toimii täydellisesti riisin kanssa ja on kaunis ja maittava jo pelkän naudan ja parsakaalin kanssa, mutta koska resepti kuuluu perusarkiruokiin, joita valmistan usein, tällä kertaa käytin lisukkeina udon -nuudeleita. Tässä annoksessa minua kiehtookin maun lisäksi sen muunneltavuus. 10/10, söisin uudelleen.
Kommentit
Lähetä kommentti